Mar 21, 2016
Peste 200 de reprezentanți ai autorităților publice locale, mediului de afaceri, instituții publice, mass-media locală și regională, societatea civilă au participat la elaborarea, implementarea și monitorizarea politicilor de prevenire a corupției și asigurarea integrității funcționarilor publici. Seria de instruiri s-a desfășurat în perioada 12 februarie – 3 martie în oraşele Teleneşti, Criuleni, Călăraşi, Rezina, Cimişlia şi mun. Bălţi. 
Mar 21, 2016
Recomandările ONU pentru asigurarea drepturilor persoanelor cu diazbilități în Republica Moldova 
Feb 18, 2016
În ultimii 5 ani, R. Moldova a primit asistență financiară externă de peste 3 miliarde euro, dintre care, jumătate cu titlu de grant. Banii au fost destinați pentru implementarea reformelor, dar și pentru infrastructură. Mai puțin s-a donat pentru dezvoltare economică, cercetare și știință.
Feb 18, 2016
La 19 februarie 2016 Organizația Naţiunilor Unite organizează o reuniune la nivel înalt  pentru a marca Ziua Internațională pentru Justiție Socială în Republica Moldova.
Feb 18, 2016
Douăzeci de lucrări remarcabile de arhitectură contemporană din Polonia pot fi văzute în cadrul expoziției „Polska. Arhitectura” care va fi prezentată la Universitatea Tehnică din Chișinău în perioada 18 februarie - 31 martie.
Feb 3, 2016
Şase acorduri de parteneriat în eficientizarea activităţilor anticorupţie în sectorul public au fost încheiate cu un şir de localităţi beneficiare ale proiectului „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale”. Printre acestea sunt oraşele Teleneşti, Criuleni, Călăraşi, Rezina, Cimişlia şi mun. Bălţi.
Feb 3, 2016
Situația actuală din domeniul descentralizării și autonomiei locale din Republica Moldova a fost subiectul conferinței de presă organizată de CALM, cu ocazia Zilei Autonomiei Locale și a lucrătorilor din APL. Directorul executiv CALM, Viorel Furdui, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu și primarul de Puhoi, Petru Frunze, au punctat cele mai arzătoare și stringente probleme din APL, care necesită soluționare rapidă din partea autorităților centrale, astfel încât reforma de descentralizare, desfășurată cu grave amânări și erori, să nu fie compromisă definitiv. 
Feb 2, 2016
Un grup de organizații a societăţii civile a examinat proiectul legii privind moratoriu asupra controlului de stat, elaborat de Ministerul Justiției și vine cu următoarele obiecții și propuneri asupra acestuia.
Jan 20, 2016

Pe pagina web oficială a Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a fost plasată  Nota Informativăprivind examinarea petiţiilor parvenite în adresa  SIS, în  anul 2015.

Jan 20, 2016
Locuitori din 40 localităţi din Republica Moldova beneficiază de servicii comunale mai bune graţie dezvoltării continue a zece întreprinderi de cooperare intercomunitară.
Jan 6, 2016
Mai multe organizații neguvernamentale condamnă gestul deputaților care au lipsit de la ședința la care Parlamentul urma să învestească sau să respingă Cabinetul lui Ion Sturza. Într-un apel făcut public marți, 5 ianuarie, organizaţiile semnatare susţin că „dezbaterea programului de activitate şi a listei Guvernului nu poate avea loc decât în ședință deliberativă”.
Dec 31, 2015
Portalul ONG.MD Vă urează un AN NOU FERICIT!
Dec 23, 2015
IDIS ”Viitorul” a prezentat marți, 22 decembrie, studiul „Beneficiile Acordului de Asociere UE - RM”, scris de Ion Creangă și Olesea Bostan. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Civil Society. Dialogue for Progress” finanțat de către UE.
Dec 23, 2015
Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat marți, 22 decembrie 2015, studiul „Măsurarea percepției consumatorilor de media din Republica Moldova asupra știrilor social-politice”.
Dec 23, 2015
Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și Fundația Hanns Seidel au prezentat marți, 22 decembrie, rezultatele unei cercetări sociologice privind percepția cetățenilor față de serviciile medicale din RM, precum și un Studiu privind percepția stării sociale din țară. Ambele studii au fost elaborate în cadrul Laboratorului Sociometric și în parteneriat cu sociologii Companiei ”CBS-AXA”.

Fila 1 din 47  > >>

facebook