Jan 29, 2015
Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să revizuiască Regulamentul privind procedura şi condiţiile de numire a judecătorului de instrucţie. De asemenea, toţi judecătorii de instrucţie trebuie numiţi pentru un mandat fix de trei ani, cu interdicţia de a-şi exercita atribuţiile două mandate consecutiv.
Jan 17, 2015
În ultimii ani, pe piaţa muncii din Republica Moldova se simte o lipsă acută de specialişti calificaţi. Experţii menţionează că această problemă ţine de neconcordanţa dintre cererea de forţă de muncă din partea agenţilor economici şi oferta educaţională a sistemului de învăţământ din RM, care este bazată  mai mult pe teorie şi nu acordă atenţia necesară pregătirii practice a cadrelor.
Jan 14, 2015
Mass-media din regiunile UTA Gagauz-Yeri şi cea transnistreană înregistrează un anumit progres în reflectarea subiectelor despre grupurile social-vulnerabile și minorități, atât cantitativ, cât și calitativ. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale celui de-al doilea raport de monitorizare, realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).
Dec 19, 2014
Organizaţii-lider în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie şi partenerii lor au prezentat, la Chişinău, în cadrul unei mese rotunde, rezultatele studiului de analiză a serviciilor prestate femeilor victime ale violenței în familie în Republica Moldova.
Dec 9, 2014
Ministerul Educației va promova în continuare acțiunile anticorupție în școală și mizează pe implicarea largă a elevilor, părinților și cadrelor didactice în acest proces. O declarație în acest sens a făcut astăzi ministrul Educației, Maia Sandu, în cadrul unui eveniment organizat de PNUD Moldova cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție.
Dec 5, 2014
Reprezentanţii societăţii civile vin cun un apel către partidele care vor crea o majoritate guvernamentale pro europeană în Legislativ. ONG-iştii s-au adresat formaţiunilor PLDM, PD şi PL ca să realizeze ceea ce au promis, în contrar urmările riscă să fie unele foarte dure.
Dec 4, 2014
Deşi autorităţile Republicii Moldova au întreprins acţiuni hotărîte în vederea reformării sistemului de protecţie socială a persoanelor cu dizabilităţi şi creării de condiţii pentru incluziunea socială a acestei categorii de cetăţeni, mai există probleme grave la capitolul exercitarea deplină şi în condiţii de egalitate a drepturilor acestora. 
Nov 26, 2014
Stimați concetățeni!
Noi, reprezentanții societății civile, indiferent de opțiunile noastre politice, suntem conștienți că de modul de desfășurare și rezultatul alegerilor din 30 noiembrie ar putea depinde însăși perspectiva de existență a statului Republica Moldova. La fel cum Moldova a votat pentru independență acum 23 de ani , vă îndemnăm să exersați cel mai important drept democratic, să veniți la vot pe 30 noiembrie.
Nov 20, 2014
Guvernele statelor din Europa de Est și Asia Centrală trebuie să implementeze de urgență politici bune pentru abordarea sănătății precare și a mortalității în rândul tinerilor, să investească mai mult în studii de calilate, să extindă locurile de muncă și să le permită tinerilor să se împlice în procesul decizional. 
Nov 19, 2014
În perioada 14-16 noiembrie 2014, Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) a desfășurat prima Conferință Națională a Organizațiilor de Tineret, cu participarea tinerilor din peste 40 de organizații din toată republica.
Nov 18, 2014
Aproape jumătate dintre moldoveni nu au citit nicio carte în ultimele trei luni, iar partea proastă este că nici în ultima lună nu au deschis cărțile prea mulți cetățeni. Sunt datele celui mai recent studiu sociologic, Barometrul Opiniei Publice – noiembrie 2014, realizat de Centrul „CIVIS” la comanda Institutului de Politici Publice. 
Nov 17, 2014
O echipă formată din cinci jurnalişti de pe ambele maluri ale Nistrului au întreprins o vizită de studiu în Budapesta, Ungaria, în perioada 9-13 noiembrie 2014. Jurnaliştii au vizitat cele mai importante şi influente instituţii mass-media din Ungaria şi s-au informat asupra modului de funcţionare a instituţiilor media, problemelor cu care se confruntă presa din Ungaria, dar şi asupra modului în care presa maghiară tratează subiectul integrării europene.
Nov 12, 2014
Comunitatea consumatorilor de droguri și personalul programelor de reducere a riscurilor atenționează că numărul deceselor în urma supradozei de droguri este în creștere. Totuși, nu toate decesele „cu acul în venă” sunt cunoscute. Potrivit comunității, datele statistice oferite de către Dispensarul Republican de Narcologie pentru ultimii ani arată 0 (zero) cazuri de supradoze.
Nov 11, 2014
Tinerii cu deficienţe de auz au un potenţial deosebit, de cele mai multe ori însă nu au şansa de a-l valorifica. Pentru că sălile de studii la facultăţi nu sunt ajustate nevoilor speciale pe care le au, sunt nevoiţi să facă alegerea în favoarea unor meserii care nu întotdeauna le sunt pe plac sau li se potrivesc. 
Nov 4, 2014
Unui tânăr cu dizabilități i-a fost refuzată susținerea examenelor de Bacalaureat la domiciliu, deși Regulamentul de Bacalaureat prevede acest lucru.

Fila 1 din 10  > >>

facebook