Dec 10, 2015
Transparency International – Moldova a realizat cercetarea “Corupţia în Republica Moldova: percepţiile şi experienţele proprii ale oamenilor de afaceri şi gospodăriilor casnice1”cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în cadrul Proiectului „Consolidarea funcţiilor de analiză şi prevenire a corupţiei ale Centrului Naţional Anticorupţie”, finanţat de către Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei, cofinanţat şi implementat de PNUD Moldova.
Aug 31, 2015

 

Integrare prin ignorare - cam asta a fost strategia de integrare a minorităţilor etnice în Moldova. O dată în cîţiva ani, pe 31 august, mă gândesc de ce minorităţile etnice nu pot deveni parte a ceea ce numim Republica Moldova? Întrebarea e prea complicată ca să găsim un răspuns uşor, însă merită să încercăm. Că să fie limpede, atunci când vorbesc despre integrarea minorităţilor etnice, nu am în vedere să uite ei limba şi cultura lor, am în vedere că pe lângă tot ce au ei să mai ştie ceva din tot ce aparţine acestei ţări.

Jul 29, 2015
 
Dacă Republica Moldova și-ar fi respectat angajamentele, asumate de rând cu alte 103 țări prin Acordul semnat în cadrul Conferinţei Regionale de Radiocomunicaţii de la Geneva în 2006 (ratificat prin Legea nr.69-XVI din 27 martie 2008), începând cu 17 iunie 2015 transmisiunile analogice convenționale urmau să fie sistate, trecându-se la emisia în format digital. În realitate, deși despre așa-numita ”digitalizare” se vorbește de ani de zile, statul nu a întreprins aproape nimic în acest domeniu. 
Jul 8, 2015

 

Olivia PÎRŢAC, expertă în legislaţia mass-media

Jan 30, 2015
Lupta cu corupţia în Republica Moldova nu se soldează cu succese, deoarece nu există voinţă politică pentru eradicarea fenomenului. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”.
Jan 28, 2015
Mircea Eni este tânărul moldovean care îşi face studiile la Harvard şi îşi vede viitorul în calitate de arhitect al Chişinăului. Printre reuşitele recente ale tânărului se numără premiul special acordat de premierul Iurie Leancă în cadrul Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova. În cadrul aceluiaşi eveniment, Mircea Eni a fost desemnat câştigătorul categoriei „SUA şi Canada” pentru studiile de masterat.
Jan 27, 2015
În perioada 21-24 ianuarie 2015, 11reprezentanți ai administrației publice locale din Republica Moldova au participat la o vizită de studiu în Ucraina (regiunea Vinița).
 
Jan 20, 2015
Elevii din peste 1200 de instituţii de învăţământ din Moldova vor fi informaţi despre instituţiile, misiunea şi valorile Uniunii Europene. Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) a lansat proiectul „Promovarea Uniunii Europene în şcolile din Republica Moldova”. Proiectul este susţinut financiar de către FHI 360, cu 1 milion de lei, şi urmează a fi implementat în toate raioanele din ţară. Proiectul este susţinut şi de trei ministere – Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Jan 14, 2015
Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” consideră că Biroul Naţional de Statistică intenţionat nu publică datele recensămîntului populaţiei şi locuinţelor, desfăşurat în perioada 12-25 mai 2014.
Dec 29, 2014
”De ce este importantă încluziunea în câmpul muncii pentru persoanele cu dizabilități”? În primul rând, persoana devine independentă financiar, își formează abilități personale și profesionale, contribuie la îmbunătățirea economică a statului și nu este la întreținerea acestuia. O persoană cu dizabilitate angajată la un loc de muncă este fericită când este într-un mediu calm și corespunzător, când este apreciată pentru munca sa și profesionalism, când are colegi și prieteni, când auto-respectul este prezent în viață, când totul este așa ca și la toți cei din jurul său.
Dec 18, 2014
Pe 16-17 decembrie conferința internațională a reunit reprezentanți ai uniunilor avocaților, ONG-urilor și experți din Armenia, Azerbaijan, Georgia, Republica Moldova, Federația Rusă și Ucraina pentru a discuta despre procedurile în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Carta socială europeană revizuită și litigarea strategică pentru drepturile omului, precum și a servit ca un forum pentru schimbul de bune practici existente.
 
 
Dec 8, 2014
Nu se consideră persoane cu nevoi speciale și își doresc o participarea activă în viața socială și politică a țării. Primul Forum Național al Femeilor cu Dizabilități a adunat zeci de persoane care vor să se facă auzite. Participantele au formulat și o rezoluție comună prin care cer autorităților adoptarea unor măsuri concrete de implicare a femeilor cu nevoi speciale în procesul de luare a deciziilor. 
Dec 4, 2014
Negocierile privind formarea noii coaliţii de guvernare pro-europene, precum şi acordul de constituire a acesteia, împreună cu anexele sale, trebuie să fie făcute publice. Totodată, din negocieri trebuie să fie excluse funcţiile care, prin specificul lor, nu presupun loialitate politică. Funcţiile trebuie să fie ocupate de specialişti numiţi conform principiilor de profesionalism, merit şi egalitate de gen.
Dec 3, 2014
Seminarul, care a durat două zile, face parte dintr-o serie de activități implementate în cadrul proiectului „Civil Society. Dialogue for progress”, finanțat de Comisia Europeană. Experții au evidențiat aspectele de care trebuie să țină cont reprezentanții ONG-lor la implementarea proiectelor și mai ales la raportare.
Dec 2, 2014
Rolul tinerilor şi al femeilor în societatea contemporană au fost principalele subiecte discutate la cea de-a XV-a Reuniune la nivel înalt a Şefilor de Stat şi de Guverne din cele 77 ţări membre şi observatori ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

Fila 1 din 22  > >>

facebook