Sep 28, 2015
Degetul pe rană // „Mai sunt încă multe de făcut pentru a reasigura comunitățile de donatori și investitori despre angajamentul Guvernului R. Moldova pentru reformele necesare”
Sep 3, 2015

 

Interviu cu Ion Guzun, avocatul și consilierul juridic al Centrului de Resurse Juridice din Moldova

Sep 1, 2015
 
O discuție cu directorul Liceului „Spiru Haret” din Chișinău
 
Școala din nou în calendarul unui sistem educațional care se schimbă. Despre deschiderea noului an școlar la Liceul „Spiru Haret” din capitală un interviu cu Victor Ambroci, directorul acestei instituții.
Aug 4, 2015

Interviu cu Aurora LIICEANU, psiholog, România

Jul 17, 2015

 

Interviu cu Natalia GHILAȘCU, redactor-șef al portalului www.discriminare.md

Jan 29, 2015
Jan 22, 2015
După ce a muncit mai bine de şapte ani în calitate de contabil în Republica Moldova, moldoveanca Galia Sava a hotărât să îşi încerce norocul în Italia, în speranţa unui trai mai bun. Astfel, după ce a studiat la Roma la Institutul Tehnic Comercial „Leonardo Da Vinci”, s-a înarmat cu mult curaj şi a lansat o afacere care oferă consultanţă şi servicii legate de asistenţa fiscală familiară migranţilor din Italia. Despre povestea ei de succes protagonista a povestit în interviul oferit pentru trm.md.
Dec 26, 2014
Interviul a fost realizat de un reporter de la comunicate.md, care a discutat cu dl. Sergiu Neicovcen, directorul executiv al acestei instituţii fiind întrebat despre realizările obţinute pe parcursul anului 2014.
 
Nov 20, 2014
În preajma alegerilor parlamentare de la sfârșitul acestei luni, problema corectitudinii acestei campanii devine tot mai fierbinte. În timp ce unii concurenți electorali trișează, reprezentanții societății civile încearcă să divulge aceste abateri și să alerteze opinia publică. Acest rol îi revine organizației „Promo-Lex”, cu expertul căreia a discutat reporterul Politik.md, Natalia Screlea.
Nov 18, 2014
Cum nu apucă trandafirii ornamentali să facă măceșe, la fel nici politicienii nu reușesc să își onoreze promisiunile sau toate promisiunile, din motive comparabile, să zic așa, vine grădinarul și îi taie… Trandafirii, înainte să se ofilească, sunt înfofoliți în celofană, adulmecați de nasuri fine de cucoană. Și politicienii, înainte de a fi trimiși la tomberon, își înfoaie corola și ascund, pudic, tulpina spinoasă… 
Nov 14, 2014
Interviu cu Bobbie Jo Traut, manager de programe, Civil Rights Defenders Moldova.
Nov 11, 2014
„Republica Moldova şi Erasmus+”, programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2014-2020. Ce este acest program? Ce beneficii oferă? Şi care ar fi calea cea mai scurtă pentru tineri spre aceste beneficii?
Nov 5, 2014
De ce sănătatea sau, mai exact, refacerea sănătăţii îi costă tot mai mult pe cetăţenii Republicii Moldova? De ce medicamentele sunt cumpărate de moldoveni în cantităţi tot mai mari şi cu un preţ  tot mai usturător, chiar dacă, deseori, ar trebuie să fie primite gratis?
Nov 4, 2014
Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii se declară îngrijorat de atitudinea pe care o consideră de stigmatizare a Ministerului Sănătăţii faţă de plângerile mai multor persoane cu dizabilităţi mintale. Ce reproşuri sau chiar învinuiri sunt adresate Ministerului?
Oct 16, 2014
Numărul cazurilor de violenţă în familie, doar  cele despre care se ştie, s-a dublat faţă de anul trecut. Fiecare a şaptea femeie măritată la ţară este agresată de soţ, arată statisticile. O realitate care necesită şi reacţii, şi remedii. O campanie cu genericul „Familie fără violenţă, societate fără violenţă!” a fost lansată acum la Chişinău. Interviu realizat de Liliana Barbăroșie și Alexandru Canțîr (Radio Europa Liberă), au discutat cu unul dintre iniţiatorii acestei campanii, ombudsmanul Tudor Lazăr. 

Fila 1 din 6  > >>

facebook