Nov 22, 2011

Ce presupune campania „Românii sunt deștepți”?


----

Ce presupune campania „Românii sunt deștepți”?
Încercați să căutați pe Google “românii sunt…”. De cele mai multe ori, căutările asociază conotații negative, jignitoare, de la hoți, la țigani, infractori, gunoaie sau proști. Același lucru este valabil și pentru versiunile străine ale motorului de căutare: dacă pe google.ro romanii sunt “proști”, “paduchiosi” și “hoți”, pe google.com, ei sunt “scum”, “ugly”, “rude” și “not white”, iar pe google.fr sunt “des voleurs de poules”, “des voleurs” sau “racistes” și același lucru se întampla pe google.it, google.es sau google.co.uk.

 

 


Pentru a schimba rezultatele de pe Google, producătorii ciocolatei Rom au lansat o campanie de promovare cu totul specială: până pe 1 decembrie, românii sunt invitați să caute pe Google sintagma „românii sunt deștepți” în cât mai multe limbi: „les roumains sont intelligent”, „romanians are smart” etc.

 

 

“Faptul că ROM este o marcă profund românească ne obligă să luăm atitudine atunci când vedem că România este victima unor prejudecăți grave. Și de aceea ne-am hotărât să ne asumăm o cauză care ne face onoare: aceea de a lupta pentru imaginea românilor. Imaginea românilor pe internet, imaginea românilor despre ei înșiși, imaginea românilor în afara țării.

 

 

Campania „Romanii sunt deștepți” continua demersul lansat prin campania „Noul ROM” din toamna anului trecut, și anume retrezirea la viață a mândriei naționale”, a declarat Gabriela Munteanu, marketing manager Kandia Dulce pentru www.gadgetreport.ro.

 

 

“Auzim prea des știri despre imaginea proastă a românilor în străinătate. Din cauza numărului lor, aceste știri au ajuns aproape să nu ne mai mire. Ele doar generează un sentiment neplăcut de indignare combinată cu frustrarea că nu poți face nimic să schimbi asta”, susține Catalin Dobre, group creative director McCann Erickson.

 

 

 

Misiunea este una dificilă și necesită multă mobilizare ca pe 1 decembrie 2011, noi românii, să-i oferim cel mai frumos cadou online țării noastre.

 

 

Dacă doriți să urmăriti clipul de promovare al campaniei    Vezi  AICI.

 


Sursa: arena.md

-facebook