Sep 27, 2010

Studii în SUA şi Marea Britanie


Ligii Naţionale de Dezbateri Preuniversitare, debate.md 

Elevii claselor a X-a, care cunosc bine limba engleză, au media generală pentru clasa a IX-a mai mare de 8,5 şi nu au beneficiat de o şedere mai lungă de două luni peste hotare pot obţine o bursă de studii prin intermediul unuia din cele trei programe propuse: ASSIST, DAVIS şi HMC.

Programul ASSIST oferă posibilitatea de a face studii în şcoli private în SUA în decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazare şi alimentare, bilet avion tur-retur. Elevii selectaţi vor achita o taxă de 1000 Dolari SUA plus costul vizei şi taxa SEVIS.

Programul DAVIS oferă posibilitatea de a face studii în decurs a 2 sau 3 ani în una din cele 5 şcoli pilot cu obţinerea diplomei, şi care, ulterior, permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parţială în una din 86 universităţi participante la program. Elevii selectaţi vor suporta cheltuielile de transport, viza, asigurare medicală, cărţi, etc.

Pentru Marea Britanie bursa include plata pentru studii, cazare şi alimentare. Elevii selectaţi vor achita o taxă de 1000 lire sterline, plus cheltuielile de transport (3 zboruri tur-retur) şi viza.

Pentru informatii suplimentare accesaţi www.debate.md.

Timpul.md


facebook