Mar 26, 2012

„Festivalul ASEBasarabia 2012 ” organizat la București
Asociația Studenților si Elevilor Basarabeni organizează în zilele 27-30 martie o serie de activități socio-culturale în cadrul „Festivalului ASEBasarabia 2012”. Manifestările, aflate la cea de-a IV ediție, sunt prilejuite de împlinirea a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

 

 

,,Scopul evenimentului este promovarea de demersuri creative și inovatoare în rândul tinerilor, în domenii precum: educația, cultura, istoria, societatea, voluntariatul etc, precum și  prețuirea zilei de „27 martie” în inima și mintea românilor de pretutindeni, ca și la 1918”, se precizează într-un comunicat de presă al Asociației.

 
 
În prima zi a Festivalului, vor avea loc depuneri de flori la  „Mănăstirea Cernica”,  iar miercuri va fi organizată conferința cu genericul “Imagini în oglindă – Basarabia atunci și acum”. La acest eveniment au fost invitați  Gheorghe Cucoș - Consulul Republicii Moldova în România, Viorel Badea - senator Parlamentul României, Cristian Rizea – deputat Parlamentul României, Ion Poenaru – Președinte Uniunea Națională a Studenților din România, Mircea Druc – ex-Priministru al RSSM, prof.dr. Dorin Cimpoeșu – autor de carte, prof.dr. Radu Baltașiu – Directorul Centrului European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, Doru Braia – Prezentator TV, Vasile Ernu – scriitor și jurnalist.  
              
 
 
Joi, 29 martie, tinerii voluntari din cadrul Asociației Studenților și Elevilor Basarabeni organizează o proieție de film românesc începând cu ora 19.00, în incinta Casei de Cultură a Studenților, Calea Plevnei 61, sect.1, Bucureșt, iar vineri, va avea loc închiderea oficială a “ Festivalului ASEBasarabia 2012” , în cadrul căreia va fi organizată “HORA UNIRII PARTY”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 22:30, în Blue Night Club din București. 
 
 
 
A.S.E.B.(Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni) a fost înființată în date de 22 mai 2009, la inițiativa unor tineri Basarabeni din București, ,,cu scopul de-a asigura și promova respectarea drepturilor și libertăților studenților și elevilor Basarabeni din centrul educațional București”.
 
 
 
 
Sursa: www.arena.md
 
 


facebook