Oct 8, 2010

80 de fete din instituţii de tip internat vor beneficia de burse de studii


al Republicii Moldova şi finanţat de o companie privată de telefonie mobilă, comunică MOLDPRES.

Angela Muşeţ, directorul executiv al Centrului de Informaţii Universitare, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că scopul proiectului este de a contribui la şcolarizarea fetelor care provin din medii nefavorabile şi de a reduce inegalitatea în vederea accesului lor la studii profesionale, pentru a obţine o profesie, ca ulterior să se integreze uşor în societate. 

În cadrul proiectului, se vor oferi, în bază de concurs, 80 de burse a cîte 1000 dolari fiecare, pentru anul de studii 2011-2012. Bursele vor fi alocate pentru acoperirea necesităţilor curente ale fetelor (cazare, masă, procurare de cărţi etc.). 

Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a ţinut să accentueze importanţa Proiectului, prin faptul că oferă posibilitatea mai multor tinere să beneficieze de servicii educaţionale de calitate şi de posibilitatea de a avea un viitor mai sigur. 

Actualmente, în Republica Moldova activează 16 şcoli-internat, 8 instituţii speciale pentru copii cu dezabilităţi şi 27 şcoli-internat auxiliare, iar numărul total de copii este de 6581. Grupul ţintă al Proiectului este aproximativ de 580 de tinere, notează MOLDPRES

http://www.moldpres.md/


facebook