Jun 20, 2012

SUA pledează pentru soluţionarea problemei transnistrene şi asigurarea stabilităţii în această regiune


Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi a o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, William H. Moser, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

 

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre stadiul actual al relaţiilor moldo-americane şi perspectivele de dezvoltare a acestora. Totodată, au fost abordate subiecte privind agenda de reforme a Republicii Moldova şi modul în care SUA poate contribui la implementarea ei.

 

Ambasadorul SUA în Republica Moldova a salutat progresele înregistrate de ţara noastră în ceea ce ţine de ajustarea cadrului legal la standardele internaţionale care asigură dezvoltarea democratică a societăţii. Diplomatul american a subliniat că ţara sa va susţine şi în continuare Republica Moldova în parcursul ei de reforme, în special în domeniul justiţiei şi cel economic, dezvoltarea unui climat de afaceri favorabil, precum şi în ceea ce priveşte democratizarea societăţii şi apărarea drepturilor omului.

 

Un subiect aparte al discuţiei l-a constituit subiectul reglementării conflictului transnistrean. În context, cei doi oficiali au exprimat speranţa că conferinţa la nivel înalt "Promovarea măsurilor de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean", organizată de OSCE, care se va desfăşura pe 20 iunie, în Germania, va avea rezultate benefice, de natură să contribuie la avansarea dialogului politic în această problemă.

 

"Statele Unite ale Americii pledează pentru soluţionarea problemei transnistrene şi asigurarea stabilităţii în această regiune", a precizat William H. MOSER.
Prim-ministrul a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant acordat ţării noastre de către SUA. Vlad Filat a reiterat deplina deschidere pentru un dialog eficient cu partenerii americani pe toate dimensiunile de cooperare.

 

Cu referire la reglementarea conflictului transnistrean, Premierul a menţionat rolul partenerilor în acest proces deloc uşor şi a reiterat că, pentru Guvernul Republicii Moldova, promovarea măsurilor de sporire a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean reprezintă o prioritate.

 

"Este important să avem comunicarea necesară la subiectul dat şi să avansăm cu paşi siguri spre soluţionarea definitivă a problemei transnistrene. În acest sens, contăm şi în continuare pe sprijinul partenerilor noştri", a spus Prim-ministrul.

 

http://www.moldpres.md/facebook