Nov 22, 2010

La guvernare vin politicieni carismatici, îndrăzneţi şi optimişti


- Care sunt cauzele principale ale epuizării puterii parlamentului de configuraţia anului 2009?

- Din astrograma fostului parlament se vede clar că pe destinul puterii legislative şi-au pus amprente nefavorabile mai multe fenomene cosmice, inclusiv: 

• Parada celor 3 eclipse din vara anului 2009; 

• Opoziţia dură dintre semnele viagere ale parlamentului - 2009 (Bou de Pământ) şi al Republicii Moldova (Mioriţa de Metal) care a condus la epuizarea energiilor acestora; 

• Utilizarea incompetentă a energiilor cosmice: Casa astrologică a X-a „Conducerea Statului” nu are planete, faptul respectiv fiind un semnal că în acest domeniu vor exista piedici, conflicte şi alte situaţii nefavorabile (fapte care deja s-au confirmat: preşedintele republicii nu a fost ales, meritele guvernului nu au fost apreciate la justa valoare etc). Nu au fost utilizate corect energiile axei caselor IV-X indicate în astrograma ţării, iar elita politică nu a trecut testul cosmic în înţelegerea faptului că puterea nu înseamnă nimic, dacă nu are un suport politic solid, că situaţia din ţară necesită crearea unui echilibru real între putere (casa a X-a) şi opoziţie (casa a IV-a). 

- În aceste condiţii nu a existat o altă soluţie decât alegerile anticipate?

- Nu a existat. Centrul de putere al parlamentului Moldovei a fost coaliţia de guvernământ a celor 4 partide parlamentare necomuniste: PLDM, PL, PD şi AMN, constituită la 8 august 2009 sub numele „Alianţa pentru Integrare Europeană ” (AIE). Este lesne de înţeles că nereuşitele AIE au influienţe cosmice şi, în primul rând, a eclipsei de Soare care a avut loc la 6 august anul trecut. Se evidenţiau şi alte momente în astrograma Alianţei: 

• Casa a VII-a începe şi finalizează în semnul Berbecului, unde stă şi cuspida Casei a VIII-a, pe care este poziţionat punctul Norocului, aflat în aspect armonios cu planeta Marte din casa a IX-a. Această situaţie a favorizat relaţiile şi actvitatea intensă cu structurile internaţionale şi sprijinul financiar impunător acordat ţării noastre în perioada guvernării AIE; 

• Semnul solar Leul, în combinaţie cu Ascendentul în Balanţă, indică asupra faptului că AIE iubeşte societatea, are o prezenţă plăcută în faţa publicului, poate fi extrem de convingătoare şi dă impresia de echilibru. Dar Ascendentul este închis într-un singur semn (casa I-a începe şi finalizează în Balanţă). O astefel de situaţie astrală ne spune că funcţiile acestei Alianţe nu se vor dezvolta. 

Reamintesc, AIE a fost constituită în perioada eclipselor, timp considerat un factor de stres grav, de creştere a tensiunii înalte, când ar trebui să faci alegeri sănătoase, pentru a evita situaţiile de conflict sau accidentele. Planeta Pluton este poziţionată în primul grad al Capricornului, fapt ce intensifică calităţile negative ale acestui semn şi atenţionează că la putere au venit politicieni duri şi autoritari, care au tendinţa de a dicta şi a nu face compromisuri. Conform astrologiei geopolitice, tendinţele democratice (casa a IV-a) sunt întotdeauna în opoziţie faţă de tendinţele autocratice ale guvernării (casa a X-a), indiferent de culoarea ei, mai ales în cazul AIE, care are Nodul Lunar Nord în casa a IV-a. Aceasta era un indiciu cosmic serios, potrivit căruia Alianţa trebuia să găsească căi de a ameliora situaţia din domeniile casei a IV-a şi anume: să meargă la compromis cu opoziţia politică - PCRM, să stingă la timp emoţiile pensionarilor care cereau majorarea pensiilor şi anularea plăţii în transportul public, să nu permită afectarea intereselor producătorilor agricoli. 

După două decenii de suveranitate şi independenţă, nu se mai poate guverna cu ochii închişi, să plângi că cineva îţi face probleme grave în ţara pe care o conduci şi să faci tornade politice care pustiesc ţara. E necesar ca elita politică să studieze practica conducătorilor altor state (Franţa, Elveţia, SUA, Rusia, Germania, etc) care utilizează cu succes binomul „Politica & Astrologia”. 

- Care va fi configuraţia viitoarei guvernări a Republicii Moldova?

- Previziunile pentru stadiul actual al ţării noastre identifică următorele: alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 vor avea un mare impact asupra puterilor legislativă (parlamentul) şi cea executivă (preşedintele ţării şi guvernul). Răspunsul la întrebarea dvs îl vedem în astrograma construită pentru orele 20.00 pe data de 28 noiembrie 2010. Să citim pe scurt din câteva matriţe ale paşaportului cosmic: 

• Parlamentul - 2010, cu semnul viager Tigrul de Metal şi zodia Săgetătorului 

va fi activ, puternic, ambiţios, cu spirit aprins; 

• Oricare ar fi obiectivele pe care le va urmări, va munci fără încetare, până când va obţine ceea ce doreşte; 

• În viitoarea guvernare a ţării vin politicieni carismatici, îndrăzneţi şi optimişti care posedă o voinţă puternică şi hotărâtă de a lucra cu multă energie şi entuziasm; 

• Se vor implica dinamic în tot felul de acţiuni riscante în acest an, dar din februarie 2011 vor fi mai conservatori în decizii, vor feri ţara de unele evenimente care ar putea să producă afectiuni emoţionale puternice sau să sfideze societatea. 

- Sunt posibile sau nu tulburări în masă după alegeri, similare celor din aprilie 2009? 

- Putem fi liniştiţi, şocul planetar din 7 aprilie 2009, care a destabilizat situaţia pe plaiul nostru nu se va repeta. Întervenţiile cosmice vor mai favoriza situaţii disonante pe arena politică moldavă, dar, în final, criza politică va fi depăşită, spre deosebire de cea economică. 

Oricum, lucrurile bune se vor întâmpla cu începere din februarie 2011 guvernat de Motanul de Metal- semn compatibil cu semnul Moldovei Independente - Mioriţa, până atunci există anumite riscuri. Aceasta pentru că până la finele anului, planeta Neptun se află în recepţie mutuală cu planeta Uranus, fenomen astral care are loc o dată la 170 de ani. Recepţia planetară avertizează asupra tendinţelor anarhice generate de nevoia de libertate individuală, posibilitatea de a îmbrăţişa o cale spirituală de orientare negativă sau de integrare în grupări politice distructive. Dacă aceste energii cosmice vor fi folosite în mod nearmonios, poporul poate fi adus în situaţii de manipulare mentală, de învrăjbire sau distrugere a spiritului, ori în pragul unor mari dezastre economice. 

- Care va fi direcţia de dezvoltare a ţării după alegeri: Est? Vest? Şi Est, şi Vest? Nici Est, nici Vest?

- Noua guvernare va avea planuri comune cu Uniunea Europeană (având acelaşi semn - Tigru de Metal) şi relaţii pline de succes cu Rusia (Cal de Metal). Va trebui să fie vigilentă şi să se ferească de momentele vectoriale, care pot cauza certuri, în interiorul ţării noastre, în relaţiile cu România şi Ucraina, care au semnul viager Mioriţa. 

- Reprezentanţii căror forţe politice vor ocupa funcţiile cheie în stat după alegeri?

- PLDM - entitate norocoasă cu semn compatibil (Mistreţ de Foc) cu semnul mioritic al Republicii Moldova, României, Ucrainei, precum şi cu al Uniunii Europene, dar în relaţii vectoriale cu semnul Rusiei. Dl Filat va avea mai multă libertate în acţiuni în anii 2012-2013. Semnul lui viager (Cocoş) este compatibil cu semnul liderilor: Putin (Dragon), Medvedev (Şarpe), Obama (Bou), Voronin (Şarpe), dar nu se agreează reciproc cu semnele dlor Ghimpu (Motan), Lupu (Cal), Băsescu (Motan), Ianukovici (Tigru). Ar fi bine să acorde mai multă încredere colegilor de partid Tănase şi Leancă, dotaţi cu semne viagere foarte compatibile cu ale republicii. 

PCRM - entitate dură, nativă în anul Câinelui de Lemn, semn aflat în opoziţie incompatibilă cu semnele viagere al Republicii Moldova, României şi Ucrainei, dar compatibil cu semnele Rusiei şi Uniunii Europene. Este un salvator grijuliu al sistemului sovietic (revoluţia din 1917 are semnul Şarpelui de Foc) şi ideilor lui Lenin (Cal). Dl Voronin va reveni cu putere pe arena politică în anul viitor, dacă va renunţa la ideile de a elimina adversarii săi. Semnul lui viager (Şarpe) este compatibil cu semnul liderilor: Putin (Dragon), Medvedev (Şarpe), Obama (Bou). A comis două erori strategice: nu a schimbat semnul partidului său în unul compatibil cu al ţării şi a scăpat din hăţuri Caii (Lupu, Plahotniuc, Ţurcan). Nu se va înţelege cu Ghimpu, Ianukovici, Băsescu. Are încredere în colegii de partid Tcaciuc (Cal), Mişin (Cocoş). 

PDM - entitate echilibrată, dotată cu semnul viager Boul de Foc, stimată de Uniunea Europenă şi cu mare trecere la semnul puternic al Rusiei, dar legăturile cu semnul sensibil al Republicii Moldova, României şi Ucrainei sunt reci. Dl Lupu (Cal de Foc) poate să asigure Mioriţei – Moldova un „imaş mănos”, fiind compatibil, practic, cu toţi liderii politici: Obama, Putin, Medvedev, Grâzlov, Băsescu, Ianukovici, Ghimpu, precum şi colegii săi de partid. 

PL - entitate activă cu semnul viager Cocoş de Apă, va avea relaţii prospere cu Republica Moldova, România şi Ucraina dacă va manifesta mai multă grijă faţă de confortul acestora. Legăturile sunt complicate cu Uniunea Europeană şi enervante cu Rusia. Dl Ghimpu (Motan) este în relaţii compatibile cu liderii politici: Lupu, Chirtoacă şi colegii de partid. Să fie atent în contactul cu dnii Filat, Voronin, Medvedev, Ianukovici. 

Aceste forţe politice vor avea influenţe majore în câmpul geopolitic moldav. 

Notă Info-Prim Neo: Preşedintele Centrului de Cultură şi Cosmologie „Polus Geticus”, Tatiana Paladi are o experienţă de două decenii în domeniile politic şi administraţiei publice, iar cercetările profunde în metaistoria lumii şi a Moldovei efectuate pe parcursul a 15 ani, îi permit să descifreze aranjamentele planetare ale evenimentelor geopolitice, codurile energetice ale entităţilor, enigmele şi paradigmele plaiului nostru mioritic. Este autoarea tratatului cosmologic despre evoluţia Republicii Moldova, ursită la 27 august 1991, descris în cartea „Astrodestinul Moldovei”, precum şi al lucrărilor „Moldova în anul 2010”, „Cosmologia pentru şi despre părinţi”, „Felicitări zodiacale” etc. 

Portalul cosmic www.polusgeticus.com.md administrat de Tatiana Paladi, este primul site din Republica Moldova dedicat cosmologiei, unde vizitatorii au la dispoziţie informaţii de calitate şi utile care le permit să cunoască şi să determine posibilităţile inedite ale vieţii omului ca entitate cosmică. 

Valeriu Vasilică, Info-Prim Neo


facebook