Dec 9, 2010

Misiunea Socială „Diaconia” organizează concertul de binefacere „În braţele mamei”


Concertul va include un program de colinde şi muzică uşoară şi va fi susţinut de interpreţii Victor Socaciu şi Valy Boghean, în sala Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

Evenimentul este parte componentă a programului „În braţele mamei”. Acest program prevede susţinerea tinerelor mame care, din diferite motive, sunt constânse să-şi abandoneze copilul. În acest scop, în Chişinău, va activa un Centru Maternal care va oferi condiţii de cazare pentru 10 cupluri mamă-copil, pe o perioadă determinată, în funcţie de caz, fără a depăşi 12 luni. Un alt element al programului este Centrul de servicii care acordă beneficiarilor: asistenţă socială, materială, spirituală, psihologică individuală şi de grup.

Lansarea programului „În braţele mamei” a fost realizată pe data de 8 decembrie 2009, prin intermediul unui concert de binefacere, în incinta Filarmonicii Naţionale. Ulterior, cu suportul partenerilor străini, a fost achiziţionat imobilul destinat Centrului Maternal. În septembrie 2010, a fost inaugurat Centrul de servicii în cadrul căruia, până în prezent, au fost asistate 8 beneficiare. 

Sursele financiare acumulate în urma concertului de binefacere din acest an vor fi direcţionate spre amenajarea Centrului Maternal. Astfel ca, din septembrie 2011, primele 10 cupluri mamă-copil să beneficieze de serviciile oferite de acest program.

Biletele pot fi achiziţionate la casele Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

Informaţie pusă la dispoziţie de Anna Zastavnetcaia, coordonator proiecte de comunicare


http://mitropoliabasarabiei.md/homefacebook