Aug 15, 2014

Reprezentanții politici din Chișinău și Tiraspol reiau întrevederile pe problemele locuitorilor din stânga Nistrului


 
După o pauză de câteva luni, reprezentanții politici pentru reglementarea conflictului transnistrean reiau întrevederile pentru a discuta problemele stringente ale locuitorilor din stânga Nistrului. Potrivit Biroului pentru Reintegrare, întrevederea între Eugen Carpov și Nina Ștanski va avea loc pe 19 august în oficiul din Tiraspol al Misiunii OSCE în Moldova. 
 

Conform agenedei, reprezentanții politici din Chișinău și Tiraspol vor discuta situaţia şcolilor moldoveneşti cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, precum şi problemele actuale ale circulaţiei libere a populaţiei.

 

Ultima dată, întrevederea reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, la care au participat experţii grupurilor de lucru din domeniul economiei, precum şi reprezentanţii partenerilor internaţionali din formatul de negocieri „5+2", a avut loc pe 3 iulie, la Chişinău.

 

Înainte de asta însă, Carpov și Ștanski s-au întrunit în același format a avut loc în ajunul Paștelui, la 19 aprilie curent.

Sursa: realitatea.md


facebook