Sep 11, 2014

La Tiraspol, a avut loc şedinţa grupului de lucru pentru telecomunicaţii şi servicii poştale


 
La oficiul din Tiraspol al Misiunii OSCE din Moldova, a avut loc şedinţa ordinară a grupurilor de lucru pentru telecomunicaţii şi servicii poştale de la Chişinău şi Tiraspol.
 
În cadrul şedinţei, a fost pusă în discuţie problema utilizării frecvenţelor radio în banda 800 MHz, subiect abordat în data de 25 august, în cadrul întrevederii reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană, precum şi utilizarea frecvenţelor în alte benzi.
 
Partea moldovenească a menţionat că nu pot fi admise interferenţe prejudiciabile care ar putea crea blocaje în funcţionarea diferitor sisteme şi reţele de radiocomunicaţii.
 
Experţii de la Chişinău au reiterat faptul că Tiraspolul, pe parcursul anilor, utilizează unilateral şi neautorizat, cu încălcarea regulilor internaţionale stabilite de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor şi Conferinţa Europeană a Administraţiilor de Poştă şi Telecomunicaţii, resursele de spectru radio, proprietate publică a Republicii Moldova.
 
Totodată, în cadrul şedinţei, a fost stabilit că există soluţii tehnice prin care pot fi rezolvate posibile situaţii de interferenţe, dar soluţiile în cauză trebuie să respecte cadrul juridic naţional şi standardele internaţionale, fapt refuzat de cei de la Tiraspol.
 
Delegaţia de la Chişinău a fost condusă de coordonatorul grupului de lucru, Dumitru Parfentiev, viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.
 
 
Sursa foto și text:  http://tv7.md/


facebook