Oct 28, 2014

Academia Lucrătorului de Tineret, Ediția a II-a, modulul III la Ungheni


 
Consiliul Național al Tineretului din Moldova împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului din Moldova cu susținerea Departamentul Afacerilor Economice și Sociale ale Organizației Națiunilor Unite și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație din Moldova au lansat la Ungheni Modul III din cadrul Academiei Lucrătorului de Tineret, ediția a II-a.
 
În perioada 22-24 octombrie 2014 la Ungheni, s-a desfășurat trainingul de capacitare din cadrul Academiei Lucrătorului de Tineret, ediția a II-a. La fel ca în celelalte două module, modul III s-a bazat pe servicii de tineret, însă s-a discutat în special despre orientarea vocațională și instruirea profesională a tinerilor cu obiectivul de a consolida platforma de interacțiune și comunicare dintre lucrătorilor de tineret din Republica Moldova.
 
La sesiunea de deschidere a fost prezent Alex Petrov, Secretar General, CNTM, care a discutat cu participanții academiei despre rolul lucrătorului de tineret în procesul de angajare durabila a tinerilor. Următoarea sesiune din aceeași zi a vizat subiectul orientării vocaționale, Instruirea profesională și serviciile pentru șomeri analizate prin intermediul programelor naționale de asistență a tinerilor șomeri și a proiectelor europene: Fundația Muncii și Munca Decentă, sesiunea fiind moderată de Angela Ciocârlan, Director CRRT Ungheni (TBC), Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (TBC). La finalul zilei, participanții au vorbit despre relația dintre competențe profesionale și aspirațiile personale în carieră a tinerilor împreună cu Alina Butnaru, CRRT Ungheni.
 
În ultima zi, participanții Academiei Lucrătorului de Tineret a avut parte de o masă rotundă cu genericul “Programe de tineret bazate pe nevoile tinerilor” moderată de Alex Petrov, Secretar General, CNTM și Igor Ciurea, Coordonator Monitorizare și Evaluare Politici de Tineret, CNTM. S-au format 4 grupuri tematice, având drept scop o sistematizare a recomandărilor principale pentru fiecare grup de lucru privind finanțarea serviciilor de tineret, mecanismele interne de evaluare a serviciilor de tineret bazate pe necesităților tinerilor, instrumentele de mobilizare și implicare a tinerilor și servicii pivot privind nevoile tinerilor.
 
Sursa text și foto: cntm.md


facebook