Oct 31, 2014

Societatea civilă îl susţine pe Dorin Duşciac în funcţia de viceministru


 
Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au reacţionat la intenţia destituirii din funcţie a viceministrului Mediului, Dorin Duşciac. În acest sens a fost expediată o scrisoare în care solicită premierului Iurie Leancă să susţină în continuare poziţia lui Dorin Duşciac în funcţia pe care o exercită şi să participe la menţinerea echipei unite a demnitarilor de acolo.
 
„Numirea lui Dorin Dușciac în funcţia de viceministru a contribuit la readucerea în spaţiul public a informației referitor la fărădelegile comise în domeniul gestionării resurselor naturale şi a extragerii nisipului din Nistru şi Prut. Dorin Dușciac, invitat din Franţa pentru a prelua una din funcțiile de conducere în cadrul Ministerului Mediului din Republica Moldova, a declarat război reţelelor mafiote, a stârnit nemulţumirea profitorilor ce îşi umpleau buzunarele personale din contul beneficiilor obţinute în urma jefuirii resurselor naturale”, se arată în apel.

Semnatarii mai notează că demersurile viceministrului către Procuratură şi alte instituţii ale statului „au deranjat oligarhii. Aceștia fac presiuni cerând destituirea urgentă a viceministrului „neobedient”, chiar dacă până la expirarea mandatului actualei puteri a rămas doar o lună”.

„Atragem atenția că demiterea viceministrului va demonstra că actuala guvernare mimează lupta cu corupția, dar, de facto, nu vrea să elimine acest flagel contagios care distruge societatea noastră”, se mai arată în apel.

Sursa: trm.md


facebook