Nov 6, 2014

Lansarea concursului de fotografie „Clima, stare de urgență”


 

 

Pentru al 5-lea an consecutiv, Alianța Franceză din Moldova organizează, în colaborare cu Fundația Alianța Franceză, un concurs de fotografie.

 

În convergență cu cea de-a XXI-a Conferință cu privire la schimbările climatice (Paris Climat 2015), pe care Franța o va găzdui în decembrie 2015, Fundația Alianța Franceză propune ca tematică pentru cea de-a 5-a ediție a concursului său internațional de fotografie și cu sprijinul lui Yann ARTHUS BERTRAND: „Clima, stare de urgență”.

 

Candidații sunt invitați să-și prezinte lucrările care ilustrează problemele ce predomină în Republica Moldova asupra climei și schimbările sale reale sau percepute, efectele rezultate în urma acestor modificări asupra vieții oamenilor și soluțiile, publice sau private, care sunt luate sau imaginate pentru a lupta împotriva efectelor negative ale acestor schimbări în această țară.

 

Fotografiile câștigătorului din Republica Moldova vor fi astfel prezentate în fața juriului de la Paris, care va selecta câștigătorul concursului internațional. Laureatul concursului va beneficia de un sejur în Franța.

 

O selecție de lucrări ale finaliștilor și câștigătorului al „Premiului Mare”, aleasă de juriul desemnat de Fundația Alianța Franceză, va fi expusă în mod colectiv într-un anumit spațiu din Paris, selectat de către Fundația Alianța Franceză și/sau galeria Fundației Alianța Franceză.

 

Pentru a participa la acest concurs, trebuie să expediați, cel târziu până luni, 15 decembrie 2014, două fotografii care să reflecte tematica „Clima, stare de urgență” prin e-mail la adresa: mbelondrade@alfr.md, însoțită de formularul de înscriere disponibil AICI.

 

Fiecare participant va trebui să furnizeze fișiere digitale, de preferință TIFF sau eventual JPEG cu o rezoluție de 300 DPI.

 

Găsiți regulamentul concursului AICI.

 

Sursa text și foto: diez.mdfacebook