Nov 6, 2014

Concurs! 24 de granturi pentru absolvenții moldoveni din străinătate


 
Absolvenții moldoveni, care au făcut studii în străinătate și doresc să revină temporar sau permanent în Moldova pentru a se angaja în instituțiile private sau publice, vor beneficia de suport în continuare. În acest sens, a fost extins programul de granturi dedicat absolvenților moldoveni din străinătate, în cadrul căruia va fi oferit suport financiar unui număr suplimentar de 24 de beneficiari. 
 
La concurs pot participa tinerii moldoveni, cu vârsta între 18-35 ani, cu studii superioare în străinătate, în domeniu exact sau umanitar, care doresc să revină temporar sau permanent în Moldova pentru a se angaja în instituțiile publice sau private. Tinerii care se află la moment peste hotare vor avea prioritate în procesul de selectare, dar vor putea aplica și cei care au revenit recent în țară, nu mai devreme de 1 martie 2014. Tinerii care nu vor beneficia de suport financiar, vor primi asistență logistică prin accesul la ofertele de angajare.

Programul va funcționa în baza principiului ”primul venit, primul servit”. Organizația Internațională pentru Migrație va oferi asistență logistică și va acorda beneficiarilor suport financiar sub forma unor alocații lunare de 3.000 de lei moldovenești pentru o perioadă de până la 6 luni. 

Termenul-limită pentru aplicare este 14 noiembrie 2014, ora 17.00. Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.iom.md
 
Sursa: realitatea.md


facebook