Nov 13, 2014

Ambasada Germaniei anunţă un nou concurs pentru finanţarea microproiectelor


 
Ambasada Germaniei la Chişinău lansează un nou concurs de finanţare a microproiectelor pentru anul 2015. Dosarele de solicitare a unei finanţări urmează a fi depuse la sediul Ambasadei începînd cu 10 noiembrie 2014 pînă la 15 ianuarie 2015.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la un comunicat de presă al Ambasadei, instituţia care poate solicita finanţare trebuie să fie o instituţie de interes comun, cum ar fi un ONG, o şcoală. Beneficiari ai proiectului pot fi persoane private sau companii.

Proiectele de finanţare trebuie să întrunească mai multe condiţii, printre care să conţină un factor economic, de exemplu vînzarea mărfurilor produse de solicitant, reducerea costurilor curente sau promovarea formării profesionale.

De asemenea, proiectul trebuie să îmbunătăţească pe termen lung condiţiile de trai ale populaţiei băştinaşe şi să aibă o componentă legată de achiziţionarea echipamentului.

De regulă, suportul financiar constituie pînă la 13 mii de euro, dar în cazuri excepţionale sînt posibile şi finanţări mai mari. Susţinerea financiară este unică şi nu duce la obligaţii repetate din partea Republicii Federale Germania.

„Microproiectele noastre, în comparaţie cu cele mari, pot fi solicitate şi implementate mult mai repede şi cu mai puţin efort. Ele pot, de exemplu, să ofere o finanţare suplimentară pentru unele proiecte economice implementate autonom sau să susţină proiectele care promovează coabitarea socială”, se spune în comunicatul ambasadei.

Ambasada Germaniei finanţează microproiecte în Republica Moldova începînd cu anul 2004.
 
Dosarele pot fi depuse personal, prin poştă, sau prin email. Formularul de cerere şi datele de contact ale ambasadei pot fi găsite accesând: www.chisinau.diplo.de/microproiecte.
 
Sursa: noi.md


facebook