Nov 13, 2014

Devino Mentor sau Voluntar în cadrul Technovation Challenge!


 
Technovation Challenge este o competiție globală în domeniul IT care încurajează fetele să înveţe programarea şi să lanseze o afacere. Obiectivul său este să inspire şi să determine adolescentele să opteze pentru o carieră în sectorul tehnologiei informaţiei. Premiul bănesc destinat învingătorilor constituie un stimultent semnificativ – cine nu-şi doreşte să cîştige?
 
Echipe de 3-5 fete cu vîrsta cuprinsă între 12 şi 23 de ani lucrează împreună cu un mentor pentru a identifica o problemă cu care se confruntă comunitatea, concept o aplicaţie mobilă care să soluţioneze problema, programează aplicaţia, creează o companie care să lanseze aplicaţia pe piaţă şi prezintă planul lor experţilor – toate acestea în doar 12 săptămîni.
 
Iată de ce mentorii sunt esenţiali în calitate de facilitatori în cadrul acestui proces de învăţare extrem de rapid. De asemenea, ei contribuie la dezvoltarea şi afirmarea noilor talente în Moldova şi îşi aduc aportul la soluţionarea unor probleme cu caracter social.
 
Prin intermediul instruirii oferite, fetele vor învăţa să utilizeze AppInventor, un important instrument pentru dezvoltarea aplicaţiilor. Ele vor dezvolta deprinderi valoroase precum abiliteatea de a identifica o problemă, proiecta şi testa o soluţie, colabora în cadrul echipei, elabora un business plan şi comunica eficient cu diferite tipuri de public.  
 
Competiţia se finalizează cu prezentarea proiectelor de către echipe şi transmiterea materialelor video relevante pentru participare în cadrul concursurilor regionale. Echipa învingătoare la nivel regional participă în cadrul Technovation World Pitch, eveniment desfăşurat în San Francisco, California, în luna iunie. Suma totală a premiilor băneşti pentru cele trei niveluri ale competiţiei este de 20 000 USD.     
         
Experienţa Technovation Challenge este definitorie pentru participante. Ajută fetele să-şi extindă cunoştinţele, alătură-te în calitate de mentor. Înregistrează-te la http://goo.gl/iUOF3e. Dacă doreşti să te implici în altă formă, sunt disponibile oportunităţi de participare în cadrul comitetelor Marketing & Communications, Business Consulting, IT Support sau Event Planning. Poţi să ne contactezi la:  Technovation.moldova@gmail.com.
 
Technovation Challenge este modalitatea cea mai eficientă de expunere a fetelor din statele în curs de dezvoltare oportunităţilor vaste generate de domeniul IT. Să contribuim la creşterea numărului fetelor în IT! http://www.technovationchallenge.org/home/.
 
 
 
 
Sursa text și foto: http://cariera.ict.md/


facebook