Dec 2, 2014

Rolul tinerilor şi al femeilor în societatea contemporană - discutate la Reuniunea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei


 
 
Rolul tinerilor şi al femeilor în societatea contemporană au fost principalele subiecte discutate la cea de-a XV-a Reuniune la nivel înalt a Şefilor de Stat şi de Guverne din cele 77 ţări membre şi observatori ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.
 
Solicitat de Radio Moldova Actualități, ambasadorul Oleg Serebrian,  reprezentantul  permanent al Republicii Moldova la Consiliul Francofoniei, a menționat că, în cadrul evenimentului, o atenție deosebită a fost atrasă dimensiunii economice, cooperărilor din spațiul nord-sud și est-sud.

„Toată reuniunea a fost axată pe tema tinerilor și femeilor în societatea contemporană. Dar, dincolo de problemele sociale, care au fost laitmotivul discuțiilor atât la reuniunea ce s-a desfășurat în capitala senegaleză între 29-30 noiembrie, cât și conferința ministerială care a precedat-o, au fost discutate și dimensiunile economice. Eu am accentuat această dimensiune importantă a francofoniei, precum și colegii din sud-estul Europei. Cred că această reuniune a fost importantă din două puncte de vedere: extinderea francofoniei, fiind admiși câțiva noi observatori și pentru că pentru prima dată a fost ales un secretar general de pe continentul american și nu de pe cel african” a subliniat oficialul moldovean prezent la reuniune.

Organizaţia Internaţională a Francofoniei reuneşte 77 de state, 57 de state membre şi 20 cu statut de observator. Republica Moldova este parte a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei  de 17 ani.
 
 
 
Sursa text și foto: trm.md
facebook