Jan 17, 2015

În Moldova va fi lansat un concurs de păpuși Matrioșca


 
Reprezentanța Agenţiei Federale pentru Cooperare Internaţională Umanitară a Rusiei (Rossotrudnicestvo) în Republica Moldova, în parteneriat cu Asociația de jocuri intelectuale din Moldova anunță concursul „Matrioșka multinațională” («Многонациональная матрёшка»), care va demara la 1 februarie, transmite agenția Novosti-Moldova.

Esența proiectului constă în crearea matrioșcelor din papier mache, cu înălțimea de 70, 50 și 30 de cm, pictate în ornamentul național al popoarelor, grupurilor etnice, care locuiesc pe teritoriul țării.

La concurs pot participa organizațiile obștești ale compatrioților, instituțiile de învățămînt, colectivele de creație, precum și participanți individuali.

Obiectivul concursului „Matrioșka multinațională” este popularizarea culturii ruse, consolidarea relațiilor de prietenie între popoarele moldovenesc și rus.

Totalizarea rezultatelor concursului va avea loc la Centrul Rus de Știință și Cultură (CRȘC), pe data de 15 mai. Autorii celor mai bune lucrări, selectate de juriu, vor fi premiați de către CRȘC.

Inaugurarea expoziției de matrioșce va avea loc în incinta Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova la 12 iunie 2015 – de Ziua Națională a Rusiei.
 
 
Sursa text și foto: noi.md


facebook