Jan 20, 2015

Moldovenii pot face studii la Şcoala Diplomatică de la Madrid


 
 
Ambasada Spaniei la Bucureşti anunţă deschisă etapa de depunere a cererilor pentru candidaţii la studii de master la Şcoala Diplomatică din Madrid, pentru anul academic 2015-2016.
 
Cursul de master în Diplomație și Relații Internaționale are ca scop formarea analiștilor și specialiștilor în relații internaționale pentru tineri din Spania dar și de peste hotarele ei. Astfel, Școala Diplomatică din Madrid este deschisă și pentru studenți din alte țări, care doresc să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul diplomației.
 
Masterul inter-universitar în Diplomație și Relații Internaționale este oferit de către Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării din Spania.
 
Cine poate candida?
Absolvenții unei facultăți, a unei școli superioare care au absolvit cu o medie academică cuprinsă între: 7 și 10.
Tinerii care cunosc limba spaniolă la un nivel înalt. Pentru demonstrarea cunoștințelor de limbă spaniolă, candidații trebuie să treacă testul DELE.
 
Documentele necesare pentru a aplica:
- Formularul de aplicare
- O fotografie atașată formularului
- Copia pașaportului sau buletinului de identitate
- Copia documentului ce atestă absolvirea unei facultăți
- CV-ul, prezentat în limba spaniolă
 
Documentele se vor depune la misiunile diplomatice al Spaniei. În cazul Moldovei – la Ambasada Spaniei la București. După selectarea candidaților, aceștia vor fi supuși și unei probe de admitere.
 
Durata cursului de masterat este de un an academic (octombrie – iunie) și se divizează în două semestre. Curriculumul include predarea unei discipline de bază și a altor patru module specializate, care sunt la alegerea fiecărui student. Cursul include de asemenea, în mod obligatoriu, lecții de limbă engleză dar și la alegere, o a doua limbă de studiu: franceză, germană, arabă, chineză sau rusă.
 
Costul cursului este de 1000 de euro. Termenul limită de depunere a cererilor este 31 ianuarie 2015.
 
 
 
Sursa: liceu.md


facebook