Jan 27, 2015

IDIS ”Viitorul” și ANB anunță lansarea Agendei Locale de Business


 
IDIS ”Viitorul” și ANB anunță lansarea Agendei Locale de Business. Evenimentul va avea loc miercuri, 28 ianuarie, ora 12:30, în incinta MoldExpo, Pavilionul Central, Sala 1, în cadrul Expoziției „Fabricat în Moldova”.
 
În acest context, IDIS ”Viitorul” și Camera de Comerț și Industrie vor semna un Acord de colaborare cu scopul de a promova un mediu favorabil, stabil şi modern de afaceri în RM.
 
După ceremonia de semnare a Acordului de către Președintele CCI, Valeriu Lazăr și Directorul executiv al IDIS ”Viitorul”, Liubomir Chiriac, va avea loc un Atelier de lucru. În cadrul Atelierului se vor discuta acțiunile care trebuie întreprinse de autoritățile centrale și locale împreună cu reprezentanții mediului de afaceri și cu experții în domeniul dat. Acțiunile pornesc de la prioritățile identificate de mediul de afaceri pe platforma Agendei Naționale de Business, pentru a schimba modelul economic actual.
 
Totodată, o prioritate în cadrul planului de acțiuni este componenta transparenței decizionale reprezentată prin Legea 239 din 2008. În acest context, IDIS ”Viitorul”/Agenda Națională de Business (ANB) împreună cu Camera de Comerț și Industrie, va forma Agenda Locală de Business (ALB) pentru a promova dezvoltarea Dialogului Public-Privat la nivel local și național.
 
Agenda Naţională de Business din Moldova (ANB) este o platformă a peste 30 de asociaţii de business şi Camere de Comerț. ANB a fost lansată în noiembrie 2008 de IDIS „Viitorul”, cu suportul Center for International Private Enterprise (CIPE).
 
Obiectivul ANB este de a influenţa politicile şi practicile autorităţilor publice din domeniul dezvoltării sectorului privat, în scopul creării unui mediu de afaceri atractiv şi echitabil. În acest sens, ANB vine în fiecare an cu propuneri pentru autorități și monitorizează în ce măsură acestea sunt implementate pentru a crea condiții eficiente de activitate a businessului.
               
Asociațiilor membre ANB activează în domenii precum: Transport, Producerea zahărului, Prelucrarea cărnii și a laptelui, Agricultură, Turism, Vinificație, Contabilitate și audit, Tehnologii informaționale, Construcții, etc.
 
Pentru detalii, contactați Coordonatorul Relații Publice al IDIS/ANB, Diana Lungu, la numărul de telefon 0 22 221844 sau la adresa de email diana.lungu@viitorul.org


facebook