Jan 28, 2015

Capitala Europeană a Tineretului invită tinerii din Republica Moldova să se implice în programul Capitalei Europene de Tineret 2015


 
Cluj-Napoca, orașul din inima Transilvaniei, este Capitala Europeană a Tineretului în anul 2015, ceea ce reprezintă o oportunitate și pentru tinerii din Republica Moldova de a se implica în activitățile organizate cu această ocazie.
 
Titlul de Capitala Europeană a Tineretului este deținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, iar programul este implementat de Federația SHARE Cluj-Napoca, ce vine cu propunerea către ONG-uri, instituții publice sau private, precum și către tinerii cu inițiativă de a colabora pentru dezvoltarea unui program european complex pentru tinerii din estul Europei.
 
În Cluj-Napoca anul acesta se pregătesc peste 1.500 de activități, proiecte, evenimente, programe și nu numai pentru tineri, atât clujeni, cât și veniți din alte colțuri ale lumii sau culturi diferite. Programul este deja unul care se axează pe cinci limbi oficiale și are zece direcții pe care își concentrează acțiunile. Aceste direcții pornesc de la nivel european și ajung până la implicarea activă a tinerilor în societate la nivel local, național și internațional.
 
Consiliul Național al Tineretului din Moldova salută această inițiativă de colaborare. Implicarea tinerilor din Republica Moldova în cadrul programului Capitalei Europene a Tineretului – Cluj-Napoca 2015 ar însemna noi deschideri pentru tinerii din Republica Moldova atât la nivel regional, cât și la nivel european și ar contribui la dezvoltarea cooperării între tinerii din cele două țări, prin implicarea în proiecte comune.
 
Pentru detalii, vă rugăm să apelați la Natalia Ermicioi, International Cooperation Coordinator:
tel: +40745850132
 
 
Sursa text si foto: cntm.md


facebook