Oct 16, 2015

Săptămîna Europeană a Voluntariatului în R. Moldova


 

Cu ocazia Săptămînii Europene a Voluntariatului, 5 comunități de la sudul Republicii: Cairaclia, Vulcănești, Cazaclia, Gaidar și Ceadîr-Lunga, implicate în cadrul proiectului: „Promovarea participăriitinerilor înprocesul de luare adeciziilor șidezvoltare comunitarăînzonele rurale dinGăgăuzia” în perioada 15 – 22 septembrie 2015 s-au mobilizat pentru activități de voluntariat cu diverse activități de participare și implicare active în comunitate.

 

Scopul activității a fost de a promova valorile participării civice şi ale voluntariatului printre toate categoriile de vârstă și grupuri de beneficiari, axându-se în special pe tineri și adolescenţi precum și de a servi drept un bun exemplu pentru societate.

 

În atmosferă liberă, degajată,  circa 150 de tineri au participat la acțiunea cu genericul: „Acționăm pentru că ne pasă”. Activitatea le-a oferit posibilitatea de a alege ce doresc să facă, astfel, unii au făcut curat în curtea școlilor și pe terenul din apropiere, alții au facut activități de salubrizare în parcurile din comunitate, reușind săconvingă comunitatea că doar împreună pot atinge rezultate vizibile.

 

Prin participare la această acțiunetinerii au avut posibilitatea de a fi un exemplu demn pentru întreaga țară, deoarece la baza unei societăți progresive stau comunitățile active care servesc drept un mecanism continuu de generare a proceselor participative în comunitate.

 

 

Proiectul este realizat cu susținerea Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei în cadrul Programului Transition, implementat de APDAF „SUCCES”, în parteneriat cu Caritas Republica Cehă. 

 facebook