Nov 26, 2015

APDAF „SUCCES” încurajează participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare comunitară


 

În perioada septembrie – octombrie 2015, APDAF „SUCCES” a organizat o serie de Mese Rotunde cu genericul: „Promovarea participării tinerilor – practici de succes în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare comunitară”. 

 

Evenimentele au avut loc în 5 comunități de la sudul republicii (Cairaclia, Cazaclia, Gaidar, Vulcănești și Ceadir-Lunga) și a reunit grupuri de inițiativă, voluntari, părinți, tineri activi din comunități, reprezentanți APL etc.

 

Prin intermediul acestor activități au fost prezentate succesele atinse în urma realizării proiectului  „Promovarea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare comunitară în zonele rurale din Găgăuzia”, realizat de APDAF „SUCCES”. O atenție deosebită în cadrul inițiativei a fost acordată tinerilor, deoarece anume ei vor trebui să contribuie la crearea unei societăți mai bune și la construirea propriului viitor prin formarea și dezvoltarea capacităților de implicare activă în rezolvarea problemelor.

 

„Dezvoltând capacitățile grupurilor de inițiativă la nivel local din Republica Moldova, APDAF „SUCCES” dorește să creeze parteneri puternici, astfel consolidând societatea civilă din Republica Moldova”, a menționat dna. Costev, director executiv APDAF „SUCCES”.

 

__________________ 

Proiectul este realizat cu susținerea Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei în cadrul Programului Transition, implementat de APDAF „SUCCES”, în parteneriat cu Caritas Republica Cehă. 

 facebook