Dec 10, 2015

Lansare de studiu


 

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și Fundația Hanns Seidel lansează studiul ”Soluții de finanțare durabilă a sistemului de sănătate din Republica Moldova”, realizat de Dr. conf. Mariana Iațco.

Studiul apare în contextul dezbaterilor inițiate de experții Laboratorului Sociometric pe domeniul politicilor sociale. Autoarea prezintă modul în care este finanțat sistemul de sănătate din Republica Moldova, precum și direcții posibile de creștere a finanțării sistemului de sănătate și de
utilizare eficientă a resurselor.

Potrivit autoarei, deși bugetul alocat sănătății în 2015 este cel mai mare de până acum, există foarte multe deficiențe în finanțarea sistemului de sănătate. Numai jumătate din resursele alocate sunt generate de asigurările obligatorii de sănătate. Plățile directe (20% din aceste resurse) sunt destul de scăzute comparativ cu statele UE.

Evenimentul va avea loc vineri, 11 decembrie 2015, ora 14:00, în incinta sălii de conferințe a IDIS ”Viitorul”, str. Iacob Hâncu 10/1.


-- 
Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” reprezintă o instituție de cercetare, instruire și inițativă publică, care activează pe o serie de domenii legate de: analiza economică, guvernare, cercetare politică, planificare strategică și management al cunoștințelor.
Mai multe informații despre IDIS „Viitorul” puteți găsi la: www.viitorul.org.

 

Diana Lungu
Public Relations Coordinator
Institute for Development and Social Initiatives (IDIS) “Viitorul”
Chisinau, 10/1, Iacob Hincu str., Republic of Moldova, MD 2005
Phone: +373 22 22 18 44
Fax: +373 22 24 57 14
GSM: +373 68 15 6661
Email: diana.lungu@viitorul.org
Web: www.viitorul.orgfacebook