Dec 23, 2015

Studiu IDIS: Beneficiile Acordului de Asociere UE – RM


 

IDIS ”Viitorul” a prezentat marți, 22 decembrie, studiul „Beneficiile Acordului de Asociere UE - RM”, scris de Ion Creangă și Olesea Bostan. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Civil Society. Dialogue for Progress” finanțat de către UE.

Scopul acestui ghid este de a familiariza publicul larg din Republica Moldova cu conţinutul şi cu perspectivele Acordului de Asociere pentru realizarea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova.

Studiul prezintă o scurtă informație a contextul istoric al relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, o privire de ansamblu asupra structurii și conținutului Acordului de Asociere, obiectivele și principiile acestuia, precum și cadrul instituțional de cooperare pentru relațiile dintre UE și Republica Moldova. La fel, ghidul prezintă o analiză generală a avantajelor reformelor proeuropene într-un șir de sectoare de o importanţă majoră pentru dezvoltarea Republicii Moldova, cum ar fi agricultura, energetica, transportul, sănătatea publică, afacerile interne sau justiţia, comerțul etc.

Detalii, dar și varianta integrală a studiului, o găsiți pe pagina web a IDIS:

http://viitorul.org/newsview.php?l=ro&idc=132&id=4949&t=/STIRI-EVENIMENTE-IDIS/Studiu-IDIS-Beneficiile-Acordului-de-Asociere-UE-RMDiana Lungu
Tel: +373 22 22 18 44
Fax: +373 22 24 57 14
Email: diana.lungu@viitorul.org
Web: www.viitorul.orgfacebook