Aug 16, 2011

UTA Găgăuzia va găzdui Eco-Școala de vară "Insula conservării energetice"


В 

В 

Circa 75 de participanți din 24 de localități ale Moldovei se vor întruni la cea dea VII-a ediție a Eco-Școlii "Insula conservării energetice", care va avea loc în UTA Găgăuzia.

В 

Potrivit echipei de organizatori, Eco-Școala din anul acesta va purta sloganul "Viitorul începe cu tine. Rezolvarea problemelor climatice de la fiecare din noi", iar în cadrul ei vor fi purtate dezbateri la temele: "Europa după Fukushima" și "Are Moldova nevoie de o stație atomică?" Ei menționează că acest proiect va oferi informație utilă pentru elaborarea de noi programe și strategii privind îmbunătățirea situației ecologice din țară, de asemenea, va avea un impact semnificativ asupra sensibilizării opiniei publice.Coordonatorul proiectului, Natalia Halaim, a menționat că școala este o oportunitate pentru schimbul de experiență, idei și cunoștințe din domeniile social, politic și ecologic prin intermediul workshopurilor, dezbaterilor, seminarelor și artei. Potrivit ei, în cadrul școlii vor participa elevi, profesori, voluntari, studenți, oameni de știință și oaspeți internaționali.

В 

""Insula conservării energetice" este o întrunire internațională de promovare a protecției mediului și dreptății sociale", a adăugat Natalia. Școala va avea loc în perioada 16-26 august 2011 în satul Congazcic, Găgăuzia. Organizatorul principal al proiectului este Centrul republican pentru copii și tineret "Gutta-Club".

В 

Sursa: noi.mdfacebook