Aug 25, 2011

În oraşele din Găgăuzia vor apărea zone cu acoperire Wi-Fi gratuite


 

 

În parcurile din centrele raionale ale Găgăuziei va fi asigurată conexiunea gratuită la Internet prin sistem Wi-Fi.

 

Potrivit surselor din cadrul Executivului Găgăuziei, o înţelegere în acest sens a fost încheiată în cadrul întîlnirii başcanului UTA Găgăuz Yeri, Mihail Formuzal, cu reprezentanţii administraţiei Companiei “StarNet”.

 

 

În conformitate cu prevederile acordului, în afară de parcurile din Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti, conexiune Wi-Fi va exista şi în incinta universităţii de Stat de la Comrat.

Totodată, acordul dintre Executivul Găgăuziei şi Compania “StarNet” prevede realizarea unui şir de proiecte sociale în domeniul educaţiei. Tuturor instituţiilor de învăţămînt din regiune li se va propune să-şi lanseze un jurnal online (un microblog), unde vor fi publicate notele tuturor studenţilor, cu acces liber în regim online doar pentru părinţii acestora.

 


Potrivit reprezentantului “StarNet”, Alexandru Grecu, ulterior, compania preconizează să asigure pe teritoriul Găgăuziei acces la Internet prin fibră optică, precum şi televiziune digitală şi reţele de telefonie standard.

 


Compania “StarNet” este unul dintre liderii pe piaţa moldovenească de telecomunicaţii, care oferă un spectru larg de servicii de înaltă calitate. La moment, compania „StarNet” este primul operator naţional alternativ în domeniul comunicaţiilor electronice, care oferă acces la reţeaua globală Internet prin intermediul propriei infrastructuri de fibră optică, conectată la reţelele celor mai mari operatori din Europa. Reţeaua “StarNet” este prezentă în cele mai mari oraşe ale ţării. Reamintim că, anterior, compania “StarNet” a realizat conexiunea gratuită la Internet prin sistemul Wi-Fi în diferite sectoare ale Chişinăului.

 

 

Sursa: www.noi.md

 facebook