Oct 4, 2011

Comrat recepţionează doar bani 17% din banii destinaţi Centrului de TineretAutorităţile din UTA Găgăuzia declară că nu ştiu despre existenţa celor 2 milione lei alocate de Ministerul Finanţelor destinate Centrului de Tineret din Comrat, care a beneficiat doar de 354,3 mii lei, adică doar 17% din suma care a fost destinată acestuia, conform normativelor.

 

 

În cadrul dezbaterii publice desfăşurate pentru discutarea asupra eficienţei utilizării banilor publici desinaţi Centrului de Resurse pentru Tineri din Comrat, s-a discutat faptul că banii destinaţi Centrului nu au fost recepţionaţi în totalitate, ci doar o parte din aceştia, iar Ministerul Tineretului şi Sportului nu a informat nici specialistul de tineret şi nici Directorul Centrului despre suportul financiar acordat.

 

 

Participanţii la dezbatere s-au arătat nemulţumimţi faţă de faptul că au aflat abia în procesul de monitorizare a experţilor locali CNTM că Centrul trebuia să beneficieze de aproximativ 2 milioane lei anual, pentru cei 281 beneficiari zilnici.

 

 

Una din propunerile venite in cadrul dezbaterilor este ca banii alocaţi pentru Centrele de Resurse să fie transmişi direct pe contul Centului, astfel încât să poată gestiona în totalitate bugetul. De asemenea, este necesar să fie o coordonare între Ministerul Tineretului şi Sportului şi Centrele de Tineret, astfel încât finanţarea acordată din bugetul de stat să atingă rezultatul scontat.

 

 

Eduard Mihalaş, Preşedinte CNTM a specificat faptul că cauza diferenţei dintre suma destinată Centrului şi recepţionată de acesta urmează a fi monitorizată de către expertul local CNTM în raionul Comrat – Dmitrii Ianul, iar în luna februarie 2012 va mai fi organizată o întălnire cu responsabilii centrului şi autorităţile locale pentru a prezenta rezultatele finale şi a vedea care din recomandări acumulte în urma dezbaterii au fost realizate.

 

 

Această activitate este realizată în cadrul proiectului „Monitorizarea şi evaluarea bugetelor Autorităţilor Publice Locale pe domeniul tineret”, implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în perioada mai 2011 – mai 2012 şi este susţinut financiar de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi Balkan Trust for Democracy, un proiect al Fondului German Marshall al Statelor Unite ale Americii. Iniţiativa face parte din Planul de acţiuni de colaborare pentru anul 2011 între CNTM şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

 

 

Sursa: www.cntm.md

 facebook